Алмазне свердління і алмазне різання

У наш час алмазне свердління і алмазне різання зустрічається майже на будь-якій будівельній ділянці. Алмазні технології значно полегшують проведення демонтажних, будівельних робіт, виконання електромонтажних і сантехнічних робіт.

Наприклад – для того, щоб виконати штробу під електричний дріт і водопровідну трубу, вже не потрібно годинами стукати молотком або перфоратором по бетонній або цегляній стіні. Достатньо лише взяти КШМ або бетоноріз з алмазним диском і прорізати штробу в стіні або підлозі. Завдяки цьому, електромонтажні або сантехнічні роботи (термін виконання цих будівельних робіт) скоротитися в кілька разів.

І це одна з багатьох переваг алмазного різання під час виконання ремонтних робіт. Також одним із плюсів різання бетону алмазами є те, що значно зменшується шумове навантаження на оточуючих. При цьому при виконанні алмазного свердління і різання можливе підключення будівельного пилососа до інструменту, а це теж не маловажно, бетонний пил – дуже небезпечний для здоров’я. За допомогою алмазних дисків можливий і демонтаж бетону. На багатьох об’єктах при виконанні демонтажних робіт і виготовленні прорізів у стінах і перекриттях заборонений ударний вплив на залізобетон і арматуру, що знаходиться всередині залізобетонної плити. Так, наприклад, демонтаж стіни або різання прорізу в житловому або адміністративному будинку ми виробляємо алмазними дисками і стінорізами Husqvarna. Ще різання алмазним диском вимагає проєктна організація під час виконання робіт з перепланування приміщення, таких як: алмазне різання бетону перед посиленням отвору. Оскільки якщо отвір зробити за допомогою кувалди, відбійника та інших способів, посилення прорізу буде вважатися – технічно неправильним. Ще перед посиленням отвору необхідне свердління отворів, у деяких випадках доводиться застосовувати технологію алмазне свердління. Ця робота виконується за допомогою алмазних коронок різного діаметру.