Найпопулярніші інструменти для свердління отворів у бетоні

Свердлити бетонну стіну можна такими інструментами, як:

дриль;
перфоратор;
свердлильні установки.


Найпотужніше і відповідне обладнання для буріння – установка для свердління бетону. Ця техніка, залежно від типу конструкції, буває вертикальною, похилою, автоматичною, напівавтоматичною, багатошпиндельною, горизонтальною.

Для отворів великого діаметра використовуються алмазні коронки, за допомогою яких можна просвердлити бетонну конструкцію, металеву трубу, арматуру. Коронки можна кріпити на дриль або перфоратор. Головні переваги пристрою – водна система охолодження, низький рівень шуму, відсутність пилу, велике заглиблення. Незважаючи на високу вартість, купити алмазну свердлильну установку – правильне рішення для об’ємних робіт з буріння отворів.

Для буріння бетону також підійде твердосплавна коронка, але цей тип інструменту здатний просвердлити тільки отвори діаметром від 5 до 45 см. За умови встановлення такої коронки на перфоратори, можна виконати отвори діаметром до 25 см.

У професійній сфері також використовуються свердлильні верстати. Потужність їх варіюється від 250 до 1000 Вт (моделі побутового класу), понад 1000 Вт – професійний клас. До головних технічних характеристик і критеріїв вибору також належить діаметр патрона, виліт свердла, стійкість основи.